- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Hoe je een streepje voor hebt als je bedrijven volgt, met LinkedIn!

linkedin vintageVolg jij al bedrijven op LinkedIn?
Waarschijnlijk heb jij wel een LinkedIn profiel. Slim! Want tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder een goed profiel. Het helpt je niet alleen om je netwerk uit te breiden, het kan je ook veel vacatures opleveren. En als je het goed aanpakt, kun jij de meeste geschikte vacatures snel zien en dus snel reageren. Of contacten leggen met mensen die al werken bij bedrijven waar jij ook graag wilt werken. Hieronder leg ik je uit hoe je dat aanpakt. 

Bedrijven volgen
LinkedIn geeft je de mogelijkheid om bedrijfspagina's te volgen. Handig, want als je een bedrijf op LinkedIn volgt, krijg jij alle updates van dat bedrijf in jouw tijdlijn te zien. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, maar ook van nieuwe vacatures! En daar kun jij je voordeel mee doen. Want als je één van de eerste sollicitanten bent, heb je meestal toch een streepje voor.

Connecties zoeken
En het volgen van bedrijfspagina's heeft nog meer voordelen. Zo kun je snel zien wie er allemaal bij dit bedrijf werken. En welke connectie de werknemers hebben met jou. (1e graads, 2e graads, of 3e graads). Je kunt direct contact leggen met bijvoorbeeld een recruiter. En als je hierbij een leuke persoonlijke boodschap toevoegt, is de kans groot dat deze recruiter jou met plezier toevoegt. En zo kun je alle updates van deze recruiter volgen in je tijdlijn. En, beter nog, die recruiter ziet ook al jouw updates in zijn tijdlijn. En als jij regelmatig laat zien dat jij beschikt over de nodige kennis en competenties, maak je een grotere kans bij vacatures van dit bedrijf.

Hoe pak je het aan?
Dat is vrij eenvoudig.

Zoek in de zoekmachine van LinkedIn naar de naam van een bedrijf waar jij graag zou willen werken, zie afbeelding 1:

Zoeken naar bedrijven

Klik op de naam van het bedrijf dat jij wilt volgen. Klik dan op de 3 puntjes en op 'Follow'. Met de knop 'See jobs' kun je alle vacatures van dit bedrijf zien. Zie afbeelding 2 

 2 Volgen en vacatures

Direct onder de naam van het bedrijf kun je zien wie hier werken. Desgewenst kun je iemand een uitnodiging sturen. Zie afbeelding 3

3 Werknemers

Volg bedrijven die jij interessant vindt. Check de vacatures, check wie er allemaal werkt en kijk of er interessante potentiële connecties tussen zitten. Hou je eigen tijdlijn in de gaten en reageer met positieve feedback op updates van dit bedrijf. Zo bouw je bekendheid op bij bedrijven waar jij graag zou willen werken.

Succes met het volgen van bedrijven op LinkedIn! Enne, wij vinden het ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan hier: https://www.linkedin.com/company-beta/10048231/ .

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld