- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Hoe sterk is jouw persoonlijke merk?

blijmetlogoPersonal branding
Je hoort het steeds vaker; personal branding. Een term die is overgewaaid uit Amerika. Met personal branding zie je 'jezelf' als merk. Je weet wat jou uniek maakt en hoe je je onderscheidt van anderen. Daarnaast weet je ook nog hoe jij jezelf kenbaar maakt aan de buitenwereld en welk imago je neerzet. Personal branding kan je enorm helpen met het vinden van een nieuwe baan, maar ook met het maken van promotie, het vergroten van je zelfvertrouwen en het bouwen van een effectief netwerk. Kortom: personal branding gaat het helemaal worden!

Ehhh... en nu?
Voor veel mensen is personal branding ongrijpbaar. Het vergt namelijk een andere manier van denken, naar jezelf kijken en jezelf profileren. Vooral heel bescheiden mensen vinden dit nogal lastig. Want deze mensen hebben meestal geleerd dat je met bescheidenheid het verste komt. Maar ook voor die mensen heb ik goed nieuws; zelfs bescheidenheid kan ook een belangrijk onderdeel zijn van jouw personal branding! Iedereen kan het. En iedereen zou het moeten doen. Want personal branding heeft de toekomst!

Tips
Zoals ik al zei; iedereen kan het leren. maar dat wil niet zeggen dat je het binnen een week in de vingers hebt. Je zult er aan moeten werken. En als je dit consequent doet, zul je merken dat jouw persoonlijke merk stapje voor stapje bekender wordt. je bent bezig om jezelf in de markt te zetten. Maarre, wat moet je dan consequent doen? Ik heb 5 belangrijke tips voor je, om een mooie start te maken met personal branding;

  1. Eerst moet je goed weten waar jouw talenten liggen. Wat je goed kunt en wat je het liefste wilt doen. Dat is je uitgangspunt. Maak testen en spiegel jezelf. Hoe wil jij 'bekend staan'? (hulp nodig?)
  2. Dan maak je een plan. Welke social media spreken jou aan? Maak in elk geval een professioneel LinkedIn profiel. Welke middelen heb je nodig? (bijvoorbeeld een pocket CV)
  3. Bedenk waar je hulp nodig hebt van anderen. Hoe groot is jouw huidige netwerk? Kan jouw netwerk je helpen? Hoe?
  4. Start met personal branding. Wees consequent, hou vol en hou steeds je doel in het vizier.
  5. Stuur bij wanneer dat nodig is. Tijden veranderen en jij ook.

Er valt zoveel te vertellen over personal branding. Je zult deze term steeds vaker tegenkomen. Laat je er niet door verrassen, maar maak er gebruik van! Heb je hulp nodig bij jouw personal branding? Neem even contact op via info@wegnaarsucces.nl, of lees hier meer over ons pakket 'personal branding'.

Succes met jouw personal branding!

Handtekening

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld