- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Hoe je jezelf onderscheidt met een omslagfoto op LinkedIn

posteromslagfotoGeef kleur aan je LinkedIn profiel
Ik bekijk dagelijks meerdere LinkedIn profielen. En recentelijk viel het me weer op dat het zoveel leuker lezen is, als er een mooie omslagfoto in een profiel staat. Dat trekt de aandacht en ik merk dat ik langer blijf 'hangen'. LinkedIn biedt je de mogelijkheid om je hiermee te onderscheiden. Maar veel mensen laten deze kans liggen. Jammer! Want met een goede omslagfoto kun je kleur geven aan je LinkedIn profiel. En dat trekt nieuwe bezoekers.

Wat is een goede omslagfoto?
Als ik al omslagfoto's zie, dan zie ik vaak wazige vakantiekiekjes, of foto's die door het voorgeschreven formaat 'afgesneden' zijn. Of foto's met andere mensen erop, die vaak zelf geen idee hebben dat ze op jouw omslagfoto staan. Ik heb een paar tips voor je:

  • Gebruik een neutrale foto, liefst in kleur. Dat steekt af tegen de blauwwitte kleuren van LinkedIn.
  • Een mooie foto van jouw hobby zegt iets positiefs over jou.
  • Natuurfoto's doen het ook altijd goed.
  • Gebruik je omslagfoto in je Personal Branding. Bedenk dus goed welk beeld je wilt oproepen.
  • Gebruik geen foto's waar copyright op zit. Dat kan je (veel) geld kosten!
  • Zoek een foto die bij jou past. Waar je iets mee hebt en over kunt vertellen.

Nog een stapje verder?
Als je online een beetje handig bent, kun je nog een stapje verder gaan. Met de gratis tool op https://www.befunky.com/ kun je heel gemakkelijk tekst op je foto's plaatsen, of je foto bewerken. Hiermee kun je een echt persoonlijke omslagfoto maken. Zeker voor ZZP'ers en kleine ondernemers is een aangepaste omslagfoto onderscheidend. Zelf heb ik ook aangepaste omslagfoto's gemaakt. Op onze zakelijke pagina's staan andere foto's dan op mijn persoonlijke profiel, maar je ziet wel dat ze met elkaar te maken hebben. Zo leg ik de link van mijn persoonlijk profiel naar onze zakelijke pagina's. En versterkt het elkaar! 

 

Hier vind je mijn persoonlijke profiel:     https://www.linkedin.com/in/judithschoorlemmer/

 

 Succes met jouw omslagfoto! Ben je er trots op en heb je er iets over te vertellen? Deel dan je reactie in mijn LinkedIn update van deze week, over de omslagfoto: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6389411919559819264 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld