- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Personal Branding voor ZZP-ers, dat werkt!

Blije manMaak jouw Personal Branding sterk en effectief met deze tips. 

Met een sterk profiel haal je meer opdrachten binnen die echt bij je passen waardoor je meer omzet haalt én meer werkplezier krijgt!             

"Een sterke uitstraling, een duidelijk product of dienst, en een goede pitch die duidelijk maakt waarom ze een opdracht aan jou zouden gunnen in plaats van aan een concurrent......."

Dat is de basis die je nodig hebt om als ZZP-er succesvol te ondernemen!

Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Hiervoor heb ik twee tips. Als je deze opvolgt zul je merken dat je personal branding veel sterker wordt en je veel meer respons gaat krijgen!

Tip 1 -  Zorg voor focus
Waarschijnlijk heb je veel talenten en veel ervaring. En wil je dit zoveel mogelijk delen om hierdoor voor zoveel mogelijk potentiële opdrachtgevers interessant te zijn. Zo werkt het echter niet! Door je heel breed te profileren ben je niet meer herkenbaar. Je aanbod wordt te lang en verliest aan kracht, waardoor je minder mensen zult aanspreken.

Hoe zorg je voor focus?
Dat doe je door te schrappen. Maak keuzes. Vraag je af wat je meest succesvolle opdrachten waren, of welke opdrachten je het liefst zou willen uitvoeren. Maak vervolgens een korte pitch, maak duidelijk wat je core business is en leg uit waarom ze jou hiervoor moeten hebben. Kort, concreet en aansprekend.

Tip 2 - Zorg voor een sterk LinkedIn-profiel  
LinkedIn is zo langzamerhand het meest belangrijke zakelijke online netwerk geworden. Wil je meedoen als speler en hier je voordeel mee doen? Zorg dan voor een sterk profiel. Zorg ervoor dat je teksten voldoen aan de eisen zoals omschreven onder punt 1, breid je netwerk uit, zorg voor aanbevelingen en reageer op berichtjes op post ze zelf. De simpele regel geldt; hoe actiever, hoe meer respons, en hoe meer kans op opdrachten. De moeite van het investeren waard!

En kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Doe dan mee met onze Bootcamp voor ZZP-ers. Hierin ga je eerst aan de slag met mij en daarna met Judith, onze specialist op het gebied van LinkedIn. Meer informatie vind je hier. https://www.wegnaarsucces.nl/onze-diensten/onze-pakketten/bootcamp-voor-zzp-ers

 
Veel succes!
Simône Verlaan
Carrièrecoach
 

Simone1Simône Verlaan is werkzaam als Carrière- en sollicitatiecoach en mede-eigenaar van Weg naar Succes. Zij heeft zich gespecialiseerd in personal branding en het ontwikkelen van zelfvertrouwen en overtuigingskracht. Haar motto is:

Je kunt pas de ander van jouw geschiktheid voor die baan overtuigen als je er zelf in gelooft én dit onder woorden weet te brengen’.

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld