- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Ben jij toe aan een carrièreswitch?

denkende vrouwOnrust en twijfel.... 
Misschien herken je het wel, dat knagende gevoel waar je al een tijdje mee rondloopt. Je hebt minder plezier in je werk, of bent sneller moe, je gaat zelfs met tegenzin naar je werk, of je merkt dat je steeds vaker aan het mopperen bent. Je denkt steeds vaker "ik zie me mezelf dit niet tot mijn pensioen doen....".

Misschien is het dan tijd voor verandering. Maar welke? Je zou kunnen beginnen met jezelf de volgende twee vragen te stellen. 

1.  Doe ik datgene waar ik echt goed in ben?

2.  Word ik gelukkig van wat ik doe? 

.
Vind de juiste antwoorden
Deze vragen zijn belangrijk als het gaat om te bepalen of het tijd is voor een carrièreswitch. Maar het vinden van antwoorden is soms nog niet makkelijk. Het vraagt een andere manier van kijken naar je werk. Het gaat niet langer om de tevredenheid van je baas, opdrachtgever, klanten of collega's over jou, maar over jouw eigen tevredenheid. Wat maakt jouw werk eigenlijk leuk? Of wat is er niet prettig (meer) aan? Kritisch kijken naar je eigen situatie, je daar een eerlijk mening over vormen, dat is nuttig om te doen en vormt de basis voor verdere keuzes.  Twijfel je over een carrièreswitch, dan is het vinden van antwoorden een eerste essentiële stap. Hiermee leg je de basis voor het bepalen van je verdere stappen. 

 

Wil jij ook aan de slag met het vinden van de echte antwoorden? Dan zijn de volgende tips echt iets voor jou!


Tip 1 - Doe de gratis test  'Ben jij nog blij met je baan?'

Deze test is een heel goed hulpmiddel als je baan echt eens kritisch onder de loep wilt nemen. Wat is er leuk aan je baan en wat gaat er niet goed? Aan de hand van een aantal concrete vragen krijg je een beter beeld van de voor- en nadelen en kun je bepalen of actie wenselijk is. 

En zoek je nog wat meer verdieping? Dan is dit misschien iets voor jou!    

Tip 2 - Een interessante test voor inzichten en inspiratie
Een tijdje geleden hebben we een nieuwe test in ons werk geïntroduceerd. Wij vinden hem erg goed. Misschien is dat een goede start voor je bij je onderzoek naar een mogelijke carrièreswitch. Je kunt deze aanvragen door het sturen van een mail aan info@wegnaarsucces.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan de link naar de test en na het maken ontvang je een uitgebreid rapport dat je veel nieuwe inzichten zal opleveren over jouw sterke kanten, valkuilen en drijfveren. Een waardevol hulpmiddel als je een carrièreswitch overweegt.

Tot slot...
Ga lekker aan de slag met een van de twee tests, of met allebei en laat je verrassen door de uitkomsten. De eerste test is een leuke start en zet je als het goed is aan het denken. De tweede geeft veel inzicht en waarschijnlijk al concrete handvatten. Wellicht weet je nu al welke richting je opgaat. Misschien zie je nu mogelijkheden om nog wat te verbeteren aan je huidige functie of aan jouw eigen benadering hiervan. Of wellicht is er andere functie bij je huidige werkgever waar je helemaal tot je recht komt. Als dit de richting is die je in wilt slaan zou je hierbij de hulp van je leidinggevende of van HR kunnen inschakelen, maar ook kan zinvol zijn om hierbij een coach in te schakelen.

En wil je echt stappen zetten om een overstap te maken naar een andere baan, dan is het zeker zinvol om daar hulp bij in te schakelen. Hoe je het ook wilt aanpakken, zorg voor een goed zoekprofiel als uitgangspunt, waarin je duidelijk hebt uitgewerkt wat je precies zoekt. Iets wat echt bij je past en waar je ook op lange termijn gelukkig van wordt. En vergeet daarbij ook de 'realitycheck' niet, dat wil zeggen een realistische toets van jouw kansen hierbij op de arbeidsmarkt.  Het inschakelen van een loopbaan- of carrièrecoach kan hierbij een verstandige stap zijn.

Wat je ook besluit, gun jezelf de voldoening van werk waar je goed in bent én waar je plezier in hebt!

Ken je ons pakket 'Carrièreswitch' al? Neem eens een kijkje of neem even contact op voor een vrijblijvend gesprek of advies. Altijd leuk om van je te horen!

Simone1

Simône Verlaan is werkzaam als Carrièrecoach en mede-eigenaar van Weg naar Succes. Zij heeft zich gespecialiseerd in personal branding en de begeleiding van mensen naar een baan die écht bij hen past. Daarnaast biedt zij waar nodig praktische sollicitatiehulp en coacht ze mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling.. 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld