50 plussersSolliciteren op een baan gaat vandaag de dag anders dan 10-15 jaar geleden. Dat weten de meeste mensen wel. De arbeidsmarkt is veranderd. vacatures worden meestal eerst uitgezet in een netwerk en kranten hebben plaats gemaakt voor online vacaturebanken. Lange CV's zijn niet meer leesbaar, omdat recruiters zo veel CV's lezen, dat ze nog maar een paar seconden hebben om de eerste 'scan' te doen. Kortom, een andere aanpak is gewenst.

Voor 50 plussers is deze verandering moeilijk. Je bent niet opgegroeid met computers en internet. De meeste 50 plussers hebben wel geleerd om hun weg te vinden op de 'electronische' snelweg, maar om actief een baan te zoeken is meer nodig. Je moet weten waar je goede vacatures vindt, hoe LinkedIn werkt, wat je uit andere social media kunt halen en hoe je je met een sollicitatiebrief en CV in deze tijd kunt onderscheiden. Daarnaast is een nieuwe mindset belangrijk. Bescheidenheid is een groot goed, maar niet altijd handig bij het solliciteren!

Het goede nieuws is dat iedereen het kan leren. Je zou kunnen zeggen dat het de een ‘van nature’ makkelijker af gaat dan de ander, maar dat is eigenlijk niet belangrijk. Ook als je niet zo thuis bent in internet, kun je het leren. Dat geldt dus ook voor jou!

Wil jij ook leren hoe solliciteren anno 2018 werkt? Hoe je succesvol wordt in het vinden van een baan? Volg dan het webinar, waarbij Judith en Simône je op weg gaan helpen om sneller een baan te vinden in de arbeidsmarkt van vandaag.

Welke onderwerpen komen hierbij aan de orde?

  • Belemmeringen en vooroordelen. We gaan ermee afrekenen!
  • LinkedIn. Hoe werkt het, wat kun je ermee?
  • Profileren, pocket CV en netwerken
  • De sollicitatiebrief en het CV
  • Het sollicitatiegesprek

Na dit webinar ben jij in staat om, met behulp van de moderne technieken, efficiënt op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Je zult zien dat je nieuwe aanpak vruchten afwerpt en dat je beter kunt omgaan met vooroordelen. Ook die van jezelf!

Wat extra informatie:

Wanneer?

Nog niet bekend. Meld je aan voor ons magazine, zodat je als eerste weet wanneer dit webinar weer wordt gegeven!

Groenaanmeldenmagazinewebinar

 

Waar? Online, dus vanuit je luie stoel te volgen!
Wat kost het? Niets, je deelname is helemaal gratis!

Opgeven? Dat kan hieronder. Vul je naam en je emailadres in en je krijgt de bevestiging per email. Kun je niet, op 21 februari om 10.00 uur? Meld je dan toch aan, want iedereen die zich opgeeft krijgt de kans om de opname van het webinar te bekijken!

Je kunt je helaas niet meer aanmelden.

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld