50plussers2Solliciteren op een baan gaat vandaag de dag anders dan 10-15 jaar geleden. Dat weten de meeste mensen wel. De arbeidsmarkt is veranderd. Vacatures worden meestal eerst uitgezet in een netwerk en kranten hebben plaats gemaakt voor online vacaturebanken. Lange CV's zijn niet meer leesbaar, omdat recruiters zo veel CV's lezen, dat ze nog maar een paar seconden hebben om de eerste 'scan' te doen. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je jezelf weet te ‘verkopen’. Je moet sterk overkomen, jezelf profileren. Kortom, een andere aanpak is gewenst.

Voor veel 50 plussers is deze verandering moeilijk. Je bent niet opgegroeid met computers en internet. De meeste 50 plussers hebben wel geleerd om hun weg te vinden op de 'electronische' snelweg, maar om actief een baan te zoeken is meer nodig. Je moet weten waar je goede vacatures vindt, hoe LinkedIn werkt, wat je uit andere social media kunt halen en hoe je je met een sollicitatiebrief en CV in deze tijd kunt onderscheiden. Daarnaast is een nieuwe mindset belangrijk. Bescheidenheid is een groot goed, maar niet altijd handig bij het solliciteren!

Het goede nieuws is dat iedereen het kan leren. Je zou kunnen zeggen dat het de een ‘van nature’ makkelijker af gaat dan de ander, maar dat is eigenlijk niet belangrijk. Ook als je niet zo thuis bent in internet, kun je het leren. Dat geldt dus ook voor jou!

Hoe kan Weg naar Succes je hierbij helpen?
Met onze kennis van de arbeidsmarkt en onze ervaring weten wij wat er nodig is om succesvol te zijn bij het solliciteren. We weten hoe je je weg kunt vinden in het aanbod aan vacatures, wat er van je verwacht wordt om op te vallen als sollicitant en hoe je je zelf zo kunt presenteren dat je overtuigend overkomt in brieven en bij gesprekken. En wij willen dit graag met jou delen.  We hebben een hele mooie training ontworpen waarbij we je in een aantal stappen laten zien wat een effectieve aanpak is en hoe je deze ook zo kunt aanpassen dat hij helemaal bij jou past. Omdat we aan alle onderdelen genoeg aandacht willen schenken hebben we deze training in twee delen opgesplitst.

Welke onderwerpen komen hierbij aan de orde?

Dagdeel 1

  • Hoe reken je af met vooroordelen?
  • Waar vind je passende vacatures en hoe verlopen procedures?
  • Hoe profileer je jezelf op LinkedIn en in je CV?

 Dagdeel 2

  • Hoe profileer je je in een sollicitatiebrief?
  • Hoe kom je overtuigend over in een sollicitatiegesprek?
  • Hoe kun je je netwerk inzetten?

Wat bereik je ermee?
Je krijgt inzicht in de moderne manier van solliciteren, de wijze waarop je dat aanpakt èn hoe je jezelf profileert. Hiermee vergroot je je kansen om van je sollicitatie een succes maken. Hierdoor is je leeftijd niet langer een belemmering en vergroot je je je kansen op succes aanzienlijk!

Hoe werkt het?
In een kleine groep van maximaal 5 cursisten gaan we een ochtend met elkaar aan de slag De training bestaat uit 2 delen. Allereerst wordt je stapsgewijs uitgelegd welke stappen er zijn in een sollicitatieproces. Daarnaast komen vooroordelen aan de orde en hoe je hiermee kunt omgaan en gaan we in op manieren waarop je jezelf kunt profileren. We gaan aan de slag met casussen waarbij je zelf ook gelegenheid krijgt om te oefenen. Je krijgt hierbij waardevolle feedback en tips waar je bij je volgende sollicitatie veel profijt zult hebben!

Waar en wanneer?

De training vindt plaats op:

  • Nog nader te bepalen. Meld je aan voor ons e-magazine en blijf op de hoogte van onze nieuwe trainingen!

Groenaanmeldenmagazinewebinar

 

  • Aanvang 9.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur) – eindtijd 12.30 uur
  • De training vindt plaats op ons eigen kantoor: Groenekanseweg 246J in Groenekan (bij Utrecht, goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer)

Dagdeel 1 wordt verzorgd door Judith Schoorlemmer, dagdeel 2 wordt verzorgd door Simône Verlaan.

Wil je de training samen met je collega’s volgen, dan kan dat ook. In overleg is het mogelijk om een training te organiseren op jullie eigen locatie op een andere datum. Neem hiervoor contact op met info@wegnaarsucces.nl of bel met Simône Verlaan op (06)29577515.

De training vindt doorgang bij een minimum aantal van 3 deelnemers. Bij minder deelnemers wordt de training afgezegd en vind restitutie van het betaalde bedrag plaats. Indien er over inschrijving plaatsvindt wordt in overleg met de deelnemers een tweede training gepland.

 

Interesse in een andere training? Klik hier voor onze andere trainingen en webinars!

 

Simône Verlaan Simône Verlaan is werkzaam als Carrière- en sollicitatiecoach en heeft  veel ervaring met het begeleiden van mensen ter voorbereiding op sollicitatiegesprekken. Hierbij kan zij met trots terugkijken op de vele kandidaten die dank zij haar trainingen van hun sollicitatiegesprek een succes hebben weten te maken. Je kunt haar bereiken op simone@wegnaarsucces.nl of bellen op (06) 29577515.
   
Judith350px Judith Schoorlemmer is een ervaren Carriere- en Sollicitatiecoach. Ze is gespecialiseerd in LinkedIn voor werkzoekenden en geeft regelmatig workshops, webinars en trainingen. Ze is al vele jaren werkzaam met de arbeidsmarkt. Door haar werk als o.a. HR Manager, (e) Recruiter en Intercedente, heeft ze aan alle kanten van de tafel gezeten en weet ze heel goed waar ze over praat. Je kunt haar bereiken op judithschoorlemmer@wegnaarsucces.nl, of bellen op (06) 46244662.

  

Media

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld