+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

Zoek een baan met Google+!

googleplusDe meeste mensen weten wel dat Social Media een belangrijke rol kunnen spelen in je zoektocht naar een baan. De meeste vacatures worden via Social Media verspreid, maar ook Recruiters en werkgevers bevinden zich op Social Media. En zijn via die weg dan ook gemakkelijk te benaderen.

Google + is een medium dat tot op heden nog niet zo heel vaak wordt gebruikt bij het zoeken naar een baan. En dat is jammer, want Google + is een sterk groeiend platform, waar steeds meer mensen en bedrijven gebruik van maken. En dan wordt het dus hoog tijd dat ook jij hier je eerste stappen gaat zetten!

10 tips om Google + te gaan inzetten voor jouw zoektocht naar een baan;

  1. Als je nog geen profiel hebt aangemaakt, kun je dat doen met je Google account, heel simpel. Maak je profiel compleet en werk het regelmatig bij. Hier kun je een Google account aanmaken, als je die nog niet hebt.
  2. Google plus werkt met kringen. Hiermee bepaal je welke mensen welke berichten ontvangen en van wie jij de berichten ontvangt. Mensen en bedrijven kunnen niet zien aan welke kring ze zijn toegevoegd door jou. Maak een kring aan voor bedrijven die interessant zijn voor je en volg die bedrijven hierin. Zo blijf je op de hoogte van wat interessante bedrijven te vertellen hebben.
  3. Probeer ook mensen te volgen die aangesloten zijn bij bedrijven die voor jou interessant kunnen zijn. Hiermee werk je aan je netwerk.
  4. Gebruik Hangouts om gesprekken te volgens en zelf te starten. Dat kunnen videogesprekken zijn, of chats. Hiermee kom je daadwerkelijk in contact met mensen die interessant zijn! Maak zelf een nieuwe hangout, met mensen die ook op zoek zijn naar een baan. Help elkaar en wordt geholpen! Volg ook de aangekondigde videogesprekken, die vind je hier.
  5. Toon interesse in de baan die jij interessant vind. Stel algemene informatievragen aan recruiters en bedrijven over deze baan (zoals welke eisen het meest belangrijk zijn), zodat je jezelf in de kijker zet en misschien wel positief opvalt.
  6. Wees voorbereid op online interviewen. Er zijn Recruiters die hun kandidaten via Hangouts willen interviewen. Zorg dat je hierdoor niet verrast wordt, probeer het uit!
  7. Bouw een relatie op. Hele vluchtige contacten worden snel vergeten. Toon echte interesse, zorg ervoor dat Recruiters je leren kennen. Deze vorm van netwerken kan je veel opleveren!
  8. Werk aan je 'branding'. Al je uitingen moeten een bijdrage leveren aan jouw kandidatuur voor een baan. Zo bouw je een sterk imago op.
  9. Word lid van Communities. Hier kun je discussies volgen en nieuwe discussies starten. Zorg dat je meepraat over een onderwerp dat met jou te maken heeft. Maak je bijdrage interessant voor anderen en wees actief!
  10. Misschien voor de hand liggend, maar toch een vermelding waard; volg de bovenstaande tips met regelmaat. Als je actief bent op Google +, zul je sneller gevonden worden wanneer een recruiter op zoek gaat naar kandidaten. Enkel een profiel aanmaken is niet voldoende, dan heb je geen rendement van je werk. Agendeer je activiteiten in Google + en je zult resultaten boeken!

 

Heb je hulp nodig met Google +? Dat kan. Neem even contact met me op via info@wegnaarsucces.nl of bel: (06) 462 446 62.

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld