+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

Zonnige tips!

hittegolfHeel Nederland zucht onder een flinke hittegolf. Temperaturen van ruim boven de 30 graden zijn deze dagen meer regel dan uitzondering. Warm!

Overal hoor je adviezen om je oren vliegen; vooral binnen blijven en zo weinig mogelijk doen! Tja, dan valt het inderdaad allemaal wel mee. Maar wat nu als je op sollicitatiegesprek gaat? Alleen al de gedachte aan een actieve voorbereiding en je in je nette pak hijsen doet je zweten.

Geen paniek. Hieronder een paar tips voor het solliciteren op deze hete dagen.

  1. Doe je voorbereiding lekker 's avonds, in de tuin. Dan is de temperatuur heerlijk en kun je in alle rust surfen op het internet en alle informatie opzoeken die je nodig hebt. Vergeet niet je succesverhalen uit je hoofd te kennen en je STARR situaties te bedenken!
  2. Op de dag van je sollicitatiegesprek plan je niets anders. Zorg dat je rustig aan doet, zodat je niet warm en bezweet bent als je je nog moet omkleden. Relax!
  3. Trek toch, ondanks de warmte, nette kleding aan. Ook dat colbert en ook die hoge hakken. Je wilt tenslotte nog steeds professioneel overkomen, toch?
  4. Zet de airco in je auto lekker hoog. Dan maar wat meer benzine gebruiken, het doel heiligt de middelen! Ga je met openbaar vervoer? Neem dan een bus of trein eerder. Dan heb je de tijd om af te koelen als je op je afspraak aankomt. Neem drinken mee!
  5. Veel kantoren hebben een airco. Maar niet allemaal. Weet dat ook jouw gesprekspartners last hebben van de warmte. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje!
  6. Vraag om een fris glas water als dat kan. Water is veel beter dan koffie in deze warmte!
  7. Bij thuiskomst schop je je hakken uit en gooi je je nette pak in een hoek. zwembroek aan en in het badje in de tuin jumpen! (Want die had je natuurlijk van te voren klaar gezet...;-)

Wist je dat veel beter tegen de hitte kunt als je goed gezond bent? Lees mijn artikel over een goede gezondheid bij het solliciteren! (zusterwebsite Sollicitatiehulp)

Enne... vergeet niet om ook lekker te genieten van het weer!

Pin It

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld