+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

Hip solliciteren; maak een videoboodschap!

videosolliciterenVideo is helemaal 2015
Dat je jezelf best kunt verkopen met een sollicitatiebrief, dat is een feit. Maar dat solliciteren nog een stukje hipper kan, dat is ook een waarheid als een koe. En steeds meer mensen willen zichzelf op een andere manier verkopen aan hun potentiële nieuwe werkgever, bijvoorbeeld door een persoonlijke video te maken! Lees hier het hele artikel over de groei van het ‘hippe’ solliciteren.

Tips!
Hip solliciteren doe je door bijvoorbeeld een videoboodschap van jezelf te maken. En zeg nou zelf, stiekem zou jij toch ook wel je videodebuut willen maken? Goed nieuws: iedereen kan tegenwoordig een representatieve video van zichzelf maken. Jij dus ook! Denk wel even aan de volgende tips:

  • Zorg ervoor dat je de videocamera vastzet, zodat het beeld niet beweegt door jouw trillende handen.
  • Bereid je goed voor en praat recht in de camera. Oefen eerst een paar keer ‘droog’!
  • Gebruik een goede camera, het liefst geen goedkope smartphonecamera. Heb je er geen? Leen hem van iemand.
  • Let erop, dat het licht op jou schijnt, een lichtbron achter jou maakt de video heel donker.
  • Een videosollicitatie moet kort en bondig blijven, niet langer dan 2 minuten.
  • Zorg dat je er goed uitziet. Trek sollicitatiekleding aan en dames: gebruik gerust wat make-up! Op camera ben je altijd wat bleker.
  • Let op de achtergrond van je video! Je zult de eerste niet zijn die solliciteert met slingerende Lego-blokjes op de grond achter je. Jij zag ze misschien niet, maar die recruiter wel…
  • Maak een sterke tekst en leer deze uit je hoofd. Je sollicitatiebrief voorlezen is not done en een autocue heb je thuis meestal niet.

Inspiratie
Denk jij erover om ‘hip’ te gaan solliciteren, dus met videoboodschap? Doen! Wie weet ben jij wel een nieuw tv-talent in de dop. Kijk eens op YouTube, hier staat veel filmpjes over video solliciteren. Veel plezier met alle video’s over hoe het wel, maar zeker ook hoe het niet moet!

Pin It

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld