+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

Haastige spoed is soms goed, als je een baan zoekt!

klokHoe langer werkloos, hoe langer de zoektocht

Wist je dat het steeds langer duurt om een baan te vinden, naarmate je langer werkloos bent? Uit recente cijfers van het CBS blijkt, dat de kortdurende werkloosheid flink daalt, terwijl het aantal langdurig werklozen gelijk blijft. Lees hier het hele bericht. Dus, hoe langer je geen baan hebt, hoe moeilijker het wordt om er eentje te vinden.

Haastige spoed is soms wel goed

Als je je baan kwijtraakt, is het verleidelijk om lekker even niks te doen en bij te komen van alle commotie. Even geen stress. Snap ik wel hoor. Maar het is toch niet slim. Als je niet terecht wilt komen in de grote pool van welwillende, maar moeilijk plaatsbare werkzoekenden, moet je in actie komen. Vandaag nog. Want je kunt er iets aan doen. Een paar tips om zo snel mogelijk na je ontslag weer aan het werk te komen:

  • Neem geen, of een hele kleine pauze na je ontslag. Ga direct een plan maken voor je nieuwe zoektocht.
  • Zoek hierbij hulp, als je er zelf niet uitkomt. Bijvoorbeeld bij een loopbaan- of sollicitatiecoach.
  • Besteed een eventuele ontslag- of transitievergoeding aan coaching en opleiding, dus aan je carrière. Dus niet voor dat retourtje Canarische Eilanden.
  • Ga direct bekijken wat jouw kansen zijn in de markt, gezien je leeftijd, ervaring en richting. Is omscholen een goed idee? Wat zijn de arbeidskansen in jouw branche?
  • Zorg ervoor dat je een ‘werkritme’ aanhoudt in je dag. Op tijd eruit, actief zijn, pauzes nemen en op tijd weer naar bed.

Heel even luieren mag best

En natuurlijk snapt iedereen dat je soms wel even ‘niets’ wilt. En dat kan ook echt wel. Plan elke week een halve dag tijd voor jezelf in je agenda. Voor dat luieren, naar een heerlijk lege bios, of gewoon om lekker even bij te komen.

Pin It

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld