+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

Bouw een stevige basis als je gaat solliciteren. Met het gouden trio.

cv brief en linkedinGoed, beter, best
Met alleen het insturen van een CV kom je er tegenwoordig niet meer als je een baan zoekt. Dat weten de meeste mensen wel. Maar dat je je ook niet meer onderscheidt door een sollicitatiebrief bij je CV, dat is minder bekend. En hoe het dan wel moet, dat is soms nog lastig. Maar nu niet meer! Want als je weet dat je minimaal 3 elementen altijd goed voor elkaar moet hebben, wordt het solliciteren een eitje voor je.

Hoe vorm je dit gouden trio?
De combinatie van je CV, je sollicitatiebrief en je LinkedIn profiel vormen met elkaar de basis van jouw succes. Als één van deze drie componenten niet in orde is, heb je veel minder kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. En het omgekeerde is ook waar. Als je deze componenten wel op orde hebt, stijgen je kansen zienderogen. En dat willen we toch? Ik heb de volgende tips voor je:

  • Zorg voor een uitgebreid basis CV. Deze bevat al jouw informatie en je kunt hem per sollicitatie aanpassen.
  • Een standaard sollicitatiebrief bestaat niet. Schrijf elke brief opnieuw en pas je stijl en taalgebruik aan de advertentie aan. Denk aan je motivatie!
  • Je LinkedIn profiel moet naadloos aansluiten bij je CV. Let er dus op dat alle jaartallen en omschrijving van werkzaamheden overeenkomen.
  • Je LinkedIn profiel is altijd uitgebreider dan je CV. Zo kun je jezelf heel goed extra promoten met een sterke headline, vaardigheden met onderschrijvingen en aanbevelingen. Maak hier gebruik van!   
  • Zet het adres van je LinkedIn profiel op een opvallende plaats in je CV. Bijvoorbeeld onder je personalia. Hiermee koppel je je profiel en je CV aan elkaar.

Pas het gouden trio zo nodig aan
Echt, een CV, sollicitatiebrief en LinkedIn profiel kunnen met elkaar een gouden trio vormen. Hiermee heb je een goede basis gevormd waaruit je snel kunt solliciteren wanneer dat nodig is. Denk er dus ook aan, dat je bij elke sollicitatie het gouden trio zo nodig aanpast. Probeer altijd de termen te gebruiken die in de vacature worden genoemd. Zo kan jouw vorige baan ineens veranderen van Secretaresse, naar Officemanager. Probeer het eens!

 

Pin It

 

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld