+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

Alles wat je aandacht geeft, groeit.

aandachtAandacht. Zo belangrijk en soms zo lastig om erbij te houden. Zelf merkte ik eind vorig jaar dat ik soms zo druk was, dat ik heel veel dingen deed, maar zonder veel aandacht. Als ik ze maar af kreeg. Dat laatste lukte meestal wel, maar ik was soms een dag later vergeten wat ik een dag eerder had gedaan. En ten tweede heb ik er veel te weinig van genoten. Herken je dit? Het kan anders.

Ook als je een baan zoekt, is aandacht zo belangrijk. Alles wat je met aandacht doet, wordt mooier, beter en leuker. Ik heb de volgende tips voor je.

  • Besteed veel aandacht aan jezelf. Zorg dat je er goed blijft uitzien en verzorg jezelf goed. Ook al hoef je niet naar je werk.
  • Besteed aandacht aan de wereld om je heen. Blijf op de hoogte van nieuws en ga je huis uit. Zorg dat mensen je zien.
  • Zie je een leuke vacature? Besteed aandacht aan je sollicitatie. Neem de tijd om het bedrijf te onderzoeken en analyseer de vacature.
  • Als je zeker weet dat de vacature bij je past, besteed dan aandacht aan je sollicitatie. Is je CV professioneel? Kun je een sterke sollicitatiebrief schrijven?
  • Is je LinkedIn profiel up to date en volledig? Besteed er voldoende aandacht aan.
  • Als je op sollicitatiegesprek mag, besteed dan veel aandacht aan de voorbereiding. Geef je zenuwen ook de nodige aandacht!
  • Vraag om hulp als niet alles in orde is. Ook dit is aandacht!
  • Maar besteed vooraal GEEN aandacht aan negativiteit in je omgeving. Dit kost je veel energie en die kun je beter gebruiken voor je zoektocht naar die baan! pas dus op met communitygroepen waar vooral veel geklaagd wordt.

Je zult zien dat het werkt. Bij mij heeft het wonderen gedaan. Ik zeg regelmatig het woord 'aandacht' tegen mezelf hardop. Voor als ik toch nog iets 'even snel' wil doen. Dan vertraagt mijn tempo en mijn hoofd wordt rustiger. En dat wat ik aan het doen ben? Dat wordt mooier, beter en leuker. Probeer het ook!

 

Pin It

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld