+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

Volg je je hart, of je verstand?

gesprekNiet alleen wij worden gelukkig van ons werk. Toevallig hoorde ik het ook vorige week in een interview op de radio een directeur van Brunel zeggen, “ik word gewoon blij van dienstverlening”. Zelf had hij daarvoor in de horeca gewerkt en zag een duidelijke link met zijn huidige werk. Ook hij doet dus datgene waar zijn hart ligt.

Maar als je op dit moment hard op zoek bent naar een baan? Kun je je dan de luxe permitteren om nog na te denken over waar je hart ligt, wat je gelukkig maakt, of moet je gewoon “aan de bak” met het versturen van zoveel mogelijk sollicitatiebrieven? Is het trouwens wel een luxe, of meer een noodzaak?

We hebben deze keer geen pasklare antwoorden, adviezen of tips voor je, want wat voor jou wijs en haalbaar is hangt af van je eigen omstandigheden.

Wat we wel hebben gedaan is een aantal vragen voor je formuleren die je kunnen helpen. Investeer eens wat tijd om hier bij stil te staan en je eigen antwoorden te zoeken. Want wij vinden dat solliciteren meer is dan alleen een goede brief en cv, het is allereerst het bepalen van je eigen weg.

Vragen

  • Kun je ook goed zijn in een baan die je niet gelukkig maakt? Is een baan waar je redelijk tevreden mee bent ook ok?
  • Hoe groot is de kans dat je wordt aangenomen op een baan die niet je droombaan is? Hoe belangrijk is een motivatie die vanuit je hart komt, is een motivatie met redelijke argumenten en relevante werkervaring ook voldoende?
  • Hoe urgent is het snel vinden van een nieuwe baan voor je? Is de urgentie iets wat je jezelf oplegt of is er een daadwerkelijke noodzaak om snel weer aan de slag te gaan (meestal financieel)? Met andere woorden, kun je het je permitteren om uit te zoeken wat echt bij je past?
  • Hoe belangrijk is het hebben van een baan die echt bij je past voor je? Kun je ook volstaan met een aardige baan omdat je naast je baan nog andere bezigheden hebt waar je je geluk uit haalt?
  • Wat zijn je ervaringen met banen in het verleden? Zijn er functies die heel goed voelden of juist functies waar je ongelukkig was en waar zat hem dat in?
  • Wat betekent voor jou het hebben van een droombaan, welke elementen moet die baan bevatten?
  • Maak je keuzes in je leven op andere terreinen dan werk met je hoofd of met je hart? En hoe zijn die keuzes tot nu toe bevallen?
  • Als je je voorstelt dat je een baan zou hebben die je echt gelukkig zou maken wat zou dat dan voor jou betekenen?

Zitten er vragen voor je tussen? Vragen die je raken? Neem er eens de tijd voor. Denk er over na, praat er over, broed er eens op. En laat je verrassen door de antwoorden!

 

Pin It

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld