+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

8 Tips om je netwerk op LinkedIn sneller te laten groeien. Met vaardigheden en onderschrijvingen.

onderschrijving1"Ik heb je een onderschrijving gegeven hoor!" Elke keer als ik zo'n berichtje krijg, word ik blij. En ik ga snel kijken voor welke vaardigheid ik die onderschrijving heb gekregen. En hoe ik de gulle gever kan belonen, met wellicht ook een onderschrijving! Zo komt je netwerk op gang. Ze groeit het. En zo kom jij steeds meer in de belangstelling te staan.

Vaardigheden en onderschrijvingen zijn vaak niet meer dan 'ondergeschoven kindjes' op LinkedIn. Soms schrijven mensen een paar 'lullige' vaardigheden, zoals 'Dutch', of 'Office' in hun profiel. En er zijn altijd mensen die dit onderschrijven. Maar het kan ook anders. Vaardigheden en onderschrijvingen kunnen jouw profiel een boost geven! Ze kunnen je enorm helpen om je netwerk sneller te laten groeien. Je moet er alleen wel even aandacht aan schenken. Wij hebben tips voor je!

Met vaardigheden kun je de sterke kanten van jezelf benadrukken. Je geeft met woorden aan waar je echt goed in bent. Andere mensen kunnen dit bevestigen, door deze vaardigheden te onderschrijven. Om echt baat te hebben bij deze mooie tool, hebben we de volgende tips voor je:Vaardigheden1

  • Als je begint met het typen van vaardigheden, zul je zien dat LinkedIn je suggesties geeft. Ga niet te snel mee in de suggestie, denk goed na welke vaardigheid jij wilde schrijven.
  • Kies bij voorkeur voor vaardigheden in 1 taal. Gebruik ze liever niet door elkaar, dat leest niet gemakkelijk. Gebruik bij voorkeur Engelstalige vaardigheden. LinkedIn stelt jouw connecties namelijk voor om jou een onderschrijving te geven voor een vaardigheid. Maar dit doet LinkedIn alleen bij Engelstalige vaardigheden.
  • Recruiters gebruiken aanbevelingen in hun zoekopdrachten. daarom is het belangrijk om de juiste woorden te bedenken. Maak vaardigheden relevant. Heb jij misschien prijzen gewonnen met jouw sport? Dat is geweldig, maar alleen relevant als je een zoekt in de sportwereld. Anders weglaten dus.
  • Bij netwerken geldt altijd: 'Eerst geven, dan krijgen'. Onderschrijf dus eerst jouw contacten en stuur hierna een berichtje, dat je een onderschrijving hebt gegeven. Grote kans dat je een onderschrijving terug krijgt! Blijf hier wel selectief mee omgaan, onderschrijf niet als bedankje. Meen je onderschrijving.
  • Bedank de gulle gever van een of meer onderschrijvingen. Hiermee toon je aan dat je er blij mee bent en je creëert meer 'traffic'.
  • Hoe meer onderschrijvingen je hebt, hoe meer mensen jouw sterke kanten erkennen en bevestigen. Daar kun je mee voor de dag komen!
  • Je kunt zelf schuiven met je vaardigheden. Mensen zijn van nature geneigd om de bovenste vaardigheid te onderschrijven. Doe hier je voordeel mee.
  • Zorg ervoor dat je vaardigheden vaker voorkomen in je profiel. Bijvoorbeeld in je headline en in je samenvatting. dat kenmerkt een stabiel profiel.

Met relevante en serieuze vaardigheden en dito onderschrijvingen maak je je profiel compleet en aantrekkelijk. Ga er wel serieus mee om, want dan hebben jouw onderschrijvingen ook waarde.

Heb jij wel eens met mij te maken gehad? En vind je dat een onderschrijving waard? Dan ben ik heel blij met jouw onderschrijving! Hier vind je mijn profiel: https://nl.linkedin.com/in/judithschoorlemmer

 Veel succes met vaardigheden en onderschrijvingen!

 

Pin It

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld