+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

10 Tips om mee te tellen op LinkedIn, doe je mee?

linkedinEn dan heb jij ook dat LinkedIn profiel. Met of zonder hulp van buitenaf. Dat staat alvast! En dan ga je achterover leunen en kijken hoe snel je met dit vernieuwde, volledige profiel omhoog schiet in de ranking van recruiters. En je wacht en je kijkt... en er gebeurt niets. Of bijna niets. Vervelend! Want dit had je niet verwacht. Je hebt toch een goed profiel? Maar dan heb ik toch een nieuwtje voor je. Een compleet profiel op LinkedIn is niet genoeg om echt vooruit te komen. Gelukkig heb ik nog meer (goed) nieuws. Want met wat extra inzet kun jij wel die gewenste resultaten behalen. En zie je je netwerk steeds sneller uitbreiden.

En hoe werkt dat dan?
Goede vraag. Die wij bijna dagelijks krijgen. En ook een vraag die niet echt in één regel te beantwoorden is. Want LinkedIn is groot, interactief en veelzijdig. Maar het is wel te leren. LinkedIn bestaat uit vele facetten, die je met elkaar kunt inzetten om je netwerk sneller te laten uitbreiden. En daarmee kun je LinkedIn ook veel effectiever inzetten om die nieuwe baan te vinden. We hebben de volgende tips voor je:

  1. Alles begint met een goed gevuld en compleet profiel. Zorg ervoor, dat de meter van jouw profielsterkte op 'Zeer deskundig' staat. Hiervoor moet je sowieso minimaal 50 contacten hebben.
  2. Maak je profiel toegankelijk, door een sterke samenvatting en contactgegevens die snel zichtbaar zijn.
  3. Onderzoek hoe de instellingen van je account werken. Hiermee kun je zelf je privacy instellingen helemaal naar wens maken.
  4. Bekijk dagelijks de startpagina van LinkedIn en 'like' berichten van jouw contacten regelmatig. Jouw foto en naam is dan zichtbaar!
  5. Word lid van groepen in jouw vakgebied en geef af en toe jouw (beleefde en gefundeerde) mening. Zo zet je jezelf in de spotlights.
  6. Volg pagina's van bedrijven waar jij zou willen werken en onderzoek wie er nu al werken. Zitten er connecties van jou tussen? Misschien kan die persoon jou wel verder helpen.
  7. Zorg voor vaardigheden en onderschrijvingen. En onthoud, altijd eerst geven en dan vragen!
  8. Vraag oud-collega's om aanbevelingen. Dit zijn echte referenties en ze halen jouw profiel omhoog in de ranking van zoekmachines!
  9. Nodig mensen uit tot linken met een persoonlijke boodschap, gebruik hiervoor niet de standaard uitnodiging. Laat zien dat je waarde hecht aan jullie contact.
  10. Maak vaste vacature- zoekopdrachten aan. Hiermee mis jij nooit meer relevante vacatures.

Actief blijven = resultaat
je zult zien dat jouw activiteiten op LinkedIn zullen worden beloond. Hoe actiever jij bent met LinkedIn, hoe actiever jouw profiel bezocht zal worden. Denk hierbij wel aan kwaliteit, probeer zelf ook eens een update te plaatsen over een onderwerp waar jij veel van af weet. laat zien wat je kunt!

Pin It

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld