+31 (6) 29577515  info@wegnaarsucces.nl

Hoe jouw concurrenten je kunnen helpen aan een baan op LinkedIn

LinkedInHoe gebruik jij LinkedIn?
Wat doe jij zoal op LinkedIn? Updates van je connecties lezen, vacatures zoeken, neuzen in allerlei groepen? Dat doen de meeste mensen. Maar wist je dat er nog veel meer mogelijk is? En dat jij hier echt je voordeel mee kunt doen? Zo kun je bijvoorbeeld je concurrenten gebruiken om jezelf beter te profileren op LinkedIn. Om je netwerk sneller te vergroten en uiteindelijk sneller de baan te vinden die bij jou past.

Hoe doe je dat dan?
Dat is gemakkelijker dan het lijkt. Je gaat op zoek naar mensen die dezelfde functie hebben als die van jou. Als voorbeeld neem ik een Projectmanager. In het zoekvenster kun je zoeken op 'Personen' en dan typ je als trefwoord 'Projectmanager'. Nu krijg je een lijst te zien met LinkedIn gebruikers, die allemaal 'Projectmanager' als hun huidige functie hebben ingevuld. Nu ga je net zo lang op namen klikken, tot je iemand tegenkomt met meer dan 500 connecties. Over het algemeen zijn dat mensen die heel actief zijn op LinkedIn. En dan ga je je ogen de kost geven! 

Waar moet je op letten?
Als je een goed profiel van een 'concurrent' hebt gevonden, kijk je naar de informatie die op zijn of haar profiel staat. Want daar kun jij van leren! Let vooral op de volgende onderdelen:

  • Wat voor samenvatting heeft hij/zij? Spreekt deze je aan? Kijk of je woorden, vakjargon of hele zinnen kunt gebruiken in je eigen samenvatting.
  • Welke terminologie gebruikt hij/zij? Misschien zijn er wel modernere vaktermen dan degenen die jij gebruikt. Kijk waar jij ook kunt 'meegaan met de tijd'.
  • Welke vaardigheden en onderschrijvingen heeft hij/zij genoemd? Misschien zijn er hele relevante vaardigheden, waar jij nog niet aan had gedacht. Overnemen dus!
  • Wat staat er in de aanbevelingen? Misschien zijn er aanbevelingen uit een verrassend oogpunt. Daar kun jij je voordeel mee doen.
  • Van welke groepen is hij/zij lid? Misschien zitten er interessante groepen bij voor jou?
  • Welke bedrijven volgt hij/zij? Misschien zijn die bedrijven voor jou ook interessant om te volgen.

Bezoek meerdere profielen, om te kunnen vergelijken en voel je vooral niet bezwaard om soms copycat te spelen. Dat doet iedereen. Het hoort erbij en het is veel slimmer dan altijd zelf het wiel uit te moeten vinden. Maar hou het wel netjes en persoonlijk. Het is jouw profiel en geen kopie van het profiel van iemand anders. Veel succes!

Wil je graag hulp bij het opstellen van een professioneel LinkedIn profiel? Dat kan. Lees er hier meer over.

 

 

Pin It
 

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (06) 29577515
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld