12-juli-2020

Personal Branding begint met anders kijken naar jezelf

Categorie: Personal branding
Ingezonden door: nodale

staande vrouw kantoor met collega'sWat me opvalt aan de meeste CV’s die ik onder ogen krijg? Ze zijn zo saai…. Veel lange opsommingen of juist hele korte, nietszeggende samenvattingen, het gebruik van algemene bewoordingen, of vage omschrijvingen. Ik snap dat…

Veel lange opsommingen of juist hele korte, nietszeggende samenvattingen, het gebruik van algemene bewoordingen, of vage omschrijvingen.

Ik snap dat wel. Het is ook enorm lastig om te omschrijven wat je doet of hebt gedaan. Om nog maar te zwijgen van het maken van een elevator pitch (samenvatting/profiel) die er echt uitspringt. Want stel je voor dat je te origineel bent, of dingen gaat beschrijven die niet passen in het plaatje van de recruiter. Dan schiet je je doel voorbij. Want alles draait ten slotte om het vinden van die leuke nieuwe baan. Dus probeer je je te verplaatsen in de recruiter of HR adviseur die jouw CV (en brief en LinkedIn profiel) gaat beoordelen. Met als gevolg ‘veilige’ teksten, waar niets geks instaat waar je op afgewezen zou kunnen worden. Maar daarmee ook met weinig opvallends waardoor jij eruit springt!

Als ik met klanten aan de slag ga met hun personal branding heb ik een andere aanpak. Een die ik graag met jullie wil delen. Ik nodig je uit om bij het beschrijven van je functies en taken eerst eens vanuit jezelf te schrijven. Als je terug kijkt, wat vond je dan leuk? Waar ben je trots op? Wat geeft je nog steeds een goed gevoel?

Maak het vervolgens concreet. Welke taken, klussen, projecten hoorden hierbij? En wat was jouw rol hierin? Als je bijvoorbeeld als taak in je oude CV hebt geschreven "diverse projecten", denk dan eens terug aan die projecten. Welke vond je leuk? Welke hadden succes en waar kijk je met plezier op terug? En wat heb jij hierin gedaan om het te laten slagen? Werk het vervolgens concreter uit, bijvoorbeeld " "het opzetten en uitvoeren van diverse projecten, waaronder een jaarlijkse klantenevenement, en het opzetten en coördineren van een klantentevredenheidsonderzoek". Zo maak je het concreter en aansprekender. Dit is natuurlijk maar een eenvoudig voorbeeld, maar het gaat erom de taken te benoemen waar jij met trots en plezier op terugkijkt en/of waar jij helemaal tot je recht kwam. Zoals bijvoorbeeld "het doorvoeren van een efficiencyslag, met als gevolg heldere besluitvormingstrajecten, kwalitatief betere besluiten en een aanzienlijke kostenreductie". Kijk, dat staat!

Kijk met een nieuwe blik naar je CV (en LinkedIn profiel) en durf te schrappen en aan te vullen. Maak het eigen, maak het interessant. Dan werk je aan je Personal Branding!

Makkelijker gezegd dan gedaan? Met ons pakket Personal Branding doen we dit samen met jou, met als resultaat een sterk merk wat jij met enthousiasme kunt gaan uitdragen. Meer weten? Bel met Simône Verlaan 06-29577515 of stuur een mail naar info@wegnaarsucces.nl

Personal branding,Werken aan je Carriere,Solliciteren

30-september-2020
Categorie: Werken aan je Carriere
Ingezonden door: Wegnaarsucces
boomNu we als land gezamenlijk een crisis moeten doorstaan, is het thema veerkracht steeds in mijn gedachten. Bij het terugdenken aan al die mooie voorbeelden van veerkracht die ik de afgelopen jaren bij mijn cursisten en coachees heb mogen zien leek het me nuttig om de belangrijkste veerkrachtversterkende elementen nog eens op een rijtje te zetten. Want ook al geloof ik dat iedereen beschikt over veerkracht, ik ervaar ook hoe belangrijk het is om je hier meer bewust van te worden en deze te versterken. Als we hier individueel en gezamenlijk aan werken, komen we we met zijn allen ook weer door deze crisis heen.
04-augustus-2020
Categorie: Werken aan je Carriere
Ingezonden door: Wegnaarsucces

vrouw op voorgrondWerken met de STARR helpt je verder in je carrière, en niet alleen als voorbereiding op een jobinterview, je kunt er nog veel meer mee! Het is een handig hulpmiddel om te werken aan een betere positie, grotere zichtbaarheid, nieuwe kansen en meer waardering. In dit artikel leg ik uit hoe je dat aanpakt.

12-juli-2020
Categorie: Personal branding
Ingezonden door: nodale

staande vrouw kantoor met collega'sWat me opvalt aan de meeste CV’s die ik onder ogen krijg? Ze zijn zo saai…. Veel lange opsommingen of juist hele korte, nietszeggende samenvattingen, het gebruik van algemene bewoordingen, of vage omschrijvingen. Ik snap dat…