06-januari-2021

Hoe tevreden ben jij met je baan? Met handige checklist!

Categorie: Werk aan je Carriere
Ingezonden door: Wegnaarsucces

Ben jij nog tevreden met je werk? Haal je er nog voldoening uit en heb je er nog plezier in? Je stopt veel tijd en energie in je werk, belangrijk dus dat het je, naast een goed inkomen, nog meer oplevert. Wat dat is bepaal je uiteraard zelf, maar is soms lastig om onder woorden te brengen. Een checklist kan dan een goed begin zijn.


Als je zelf al voelt dat jouw baan niet meer helemaal bij jou past, omdat je er bijvoorbeeld geen energie meer uit haalt, maar er nog niet de vinger op kunt leggen waar dat in zit, is onderstaande checklist een goed begin voor nader onderzoek. Bij iedere factor kun je zelf bepalen of die voor jou relevant is, en vervolgens of jouw baan hieraan voldoet. Het geeft je een eerste globale indruk in hoeverre jouw baan nog voldoet aan jouw wensen en behoeftes. En vervolgens kun je bepalen of het aanleiding is om verder onderzoek te doen. Bijvoorbeeld naar mogelijkheden om verbetering aan te brengen in je huidige functie, een interne overstap of zelfs een carrièreswitch. 
 
Checklist

Toelichting: geef ieder aspect een cijfer. Tel het daarna bij elkaar op en deel door 10. Wat is je cijfer? Is dat voldoende voor jou? Een andere insteek is om te tellen op hoeveel aspecten jouw baan onvoldoende scoort. Zijn dat belangrijke aspecten voor jou? En wat betekent dat voor de waarde die je aan je baan als geheel toekent? 

Tip: wees niet te snel tevreden. gun jezelf een hoge score, dat betekent een baan die in het merendeel van de aspecten voldoet aan je wensen en behoeftes.  


1. Afwisseling/uitdaging
Biedt je functie je voldoende uitdaging en/of afwisseling? Word je voldoende geprikkeld en uitgedaagd en is er genoeg variatie in opdrachten? Wees kritisch, af en toe een mindere dag, of enkele minder uitdagende klussen als onderdeel van je werk is geen probleem en hoort er bij, maar maak eens een overzicht over bijvoorbeeld een maand. Hoe veel uitdaging en afwisseling had je bijvoorbeeld de afgelopen maand? en de maand ervoor? En wat verwacht je voor de aankomende maanden? Heb je nog boeiende projecten in het verschiet? Krijg je energie van je beeld van je te verwachten  werkzaamheden de aankomende tijd? Wat voor cijfer geef je het? 

2. Betekenisvol
 Heb je het gevoel dat je werk betekenis heeft? Dat je waarde toevoegt? Dat kan groot of klein zijn; het leven van mensen, de maatschappij, schoonheid, een organisatie, een afdeling, een product..... Is jouw bijdrage daarbij nuttig, en is het ook voor jou datgene waar jij je tijd, kennis, ervaring en energie aan wilt besteden? Op een score van nul tot 10, hoeveel betekenis geef je je werk? Dit gaat dus niet om hoe anderen je werk waarderen, maar hoe waardevol jij het zelf vindt. Welk cijfer ken je hieraan toe?

3. Balans werk-privé
 Heb je een goede balans tussen werk en privé, dwz. heb je voor zowel je werk als voor je privéleven voldoende tijd? Kun je er van genieten of moet je op bepaalde terreinen (te) veel inleveren? Zet eens op een rijtje waar je graag je tijd aan zou willen besteden, en maak ook een overzichtje waaruit blijkt waar je je tijd daadwerkelijk aan besteedt. Vergelijk dat eens met elkaar. Heb je een goede balans of is er een disbalans? Welk cijfer geef je het?

4. Talenten en persoonlijkheid
 Doe je waar je goed in bent? Zet je je talenten in en word je daartoe ook uitgedaagd? En kun je jezelf zijn, of speel je een rol die eigenlijk niet bij je past? Welk cijfer geef je je baan op dit aspect? Als je je hier nog wat verder in wilt verdiepen zou je eens een test kunnen doen, bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest of beroepskeuzetest. Je vind ze op de testpagina.

5. Waardering
Word je gewaardeerd om wat je doet? Heb je het gevoel dat je gezien wordt? Dat hoeft niet altijd direct te zijn, maar wel merkbaar en voelbaar voor jou. Waar merk je het aan, of op welke momenten mis je het? Welk cijfer zou je hieraan toekennen?

6. Sociale contacten
Biedt je werk je de sociale contacten waar jij behoefte aan hebt? Dat kunnen er veel of weinig zijn, passend bij jouw behoefte. Werk je met of voor de mensen waar je je prettig bij voelt, waar je prettig bij voelt en die belangrijk voor je zijn? Dat kunnen collega's zijn of de leden van je team, maar ook klanten, cliënten of externe partijen. Welk cijfer geef je het? 

 7. Aansturing/verantwoordelijkheid
 Val je onder een leidinggevende/directeur/RvB? En biedt deze jou de stimulans, ruimte, waardering en vertrouwen die jij nodig hebt om je prettig te voelen en je werk goed te doen? Of ben je juist eindverantwoordelijke of andersom, dat ben je niet maar zou je wel graag willen worden? Wat is jouw plaats in het geheel en in hoeverre ben je daar op je plek? Welk cijfer ken je het toe? 

8. Arbeidsvoorwaarden (primair, secundair)
Ben je tevreden met de primaire en/of secondaire arbeidsvoorwaarden? Past het totaalpakket bij jouw functie, de uren en zwaarte van de functie? Zet eens op een rijtje waar je wel en niet tevreden over bent. Welk cijfer ken je je totaalpakket toe?

9. Toekomstperspectief
Zijn er in de toekomst voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je carrière verder uit te bouwen, en plezier en uitdaging in je carrière te houden, in deze functie of elders in het bedrijf? Zie je mogelijkheden en zo ja welke? Of zit je in een zogenaamde eindfunctie? Ken een cijfer toe. 

10. Stressniveau
Kun je goed uit de voeten met de hoeveelheid stress die je werk met zich meebrengt?  Hoe vaak ben je gestrest en in welke mate? Heb je voldoende regelmogelijkheden en hulpbronnen om je werk bij te sturen of aan te passen indien nodig? Welk cijfer geef je hiervoor?
 
 
Wat is jouw score na het doornemen van deze checklist?
En wat zegt dit over jouw werk en vooral jouw waardering van je werk? Naar verwachting heeft het je meer inzicht gebracht, maar mogelijk heeft het ook nog een aantal nieuwe vragen opgeroepen. Bijvoorbeeld over wat dit voor jou betekent, of je hier consequenties aan zou moeten verbinden of mogelijke vervolgstappen. Wellicht is het tijd voor actie. Aanpassing van je werk, een interne overstap of wellicht een carrièreswitch.

Of gaat dat nog te snel maar wil je er wel wat mee?

Dan zou een adviesgesprek een goede volgende stap kunnen zijn. Neem daarvoor even contact op, dan maken we samen een afspraak, online of bij mij op kantoor.


Niet tevreden over je werk? Zet die volgende stap en maak werk van je carrière!

Vitaliteit,Werk aan je Carriere,Solliciteren

Pagina 1 van 2  > >>

05-februari-2021
Categorie: Solliciteren
Ingezonden door: Wegnaarsucces
Netwerkers krijgen meer voor elkaar. Ze regelen gesprekken, banen of opdrachten en allemaal schijnbaar zonder moeite. Fijn voor hen, maar wat als je het gevoel hebt dat je daar niet voor in de wieg gelegd bent? Betekent dat automatisch dat je je erbij neer moet leggen dat je kansen mist? 

Wat zou je doen als je een handige netwerker was die zijn netwerk zou willen inschakelen om hulp te krijgen?
25-januari-2021
Categorie: Werk aan je Carriere
Ingezonden door: Wegnaarsucces
Sommige mensen zijn van nature leiders, maar voor de meesten van ons is een leidinggevende rol iets waar je in moet groeien. Maar zelfs voor geboren leiders is het zinvol om kritisch te zijn op je eigen functioneren en open te staan voor verbetering.
06-januari-2021
Categorie: Werk aan je Carriere
Ingezonden door: Wegnaarsucces
Ben jij nog tevreden met je werk? Haal je er nog voldoening uit en heb je er nog plezier in? Je stopt veel tijd en energie in je werk, belangrijk dus dat het je, naast een goed inkomen, nog meer oplevert. Wat dat is bepaal je uiteraard zelf, maar is soms lastig om onder woorden te brengen. Een checklist kan dan een goed begin zijn.
23-november-2020
Categorie: Werk aan je Carriere
Ingezonden door: Wegnaarsucces
De een is van nature geneigd om de zaken altijd van de zonnige kant te zien, de ander is wat afwachtender of zelfs somberder ingesteld. En daarnaast speelt opvoeding en levenservaring natuurlijk ook een rol. Nature versus nurture, aangevuld met de ervaringen die je op je pad opdoet.  In welke categorie je ook valt, iedereen heeft wel eens een moment, of misschien een bepaald thema, waarbij het lastig is om het positieve nog te zien. En als dat wat langer duurt of als het je belemmert in het zetten van stappen, dan is het prettig om handvatten te hebben om het leven (of dat ene stukje uit je leven) weer wat positiever tegemoet te kunnen treden.
30-september-2020
Categorie: Vitaliteit
Ingezonden door: Wegnaarsucces
boomNu we als land gezamenlijk een crisis moeten doorstaan, is het thema veerkracht steeds in mijn gedachten. Bij het terugdenken aan al die mooie voorbeelden van veerkracht die ik de afgelopen jaren bij mijn cursisten en coachees heb mogen zien leek het me nuttig om de belangrijkste veerkrachtversterkende elementen nog eens op een rijtje te zetten. Want ook al geloof ik dat iedereen beschikt over veerkracht, ik ervaar ook hoe belangrijk het is om je hier meer bewust van te worden en deze te versterken. Als we hier individueel en gezamenlijk aan werken, komen we we met zijn allen ook weer door deze crisis heen.