06-januari-2021

Hoe tevreden ben jij met je baan? Met handige checklist!

Categorie: Werkgeluk
Ingezonden door: Wegnaarsucces

Ben jij nog tevreden met je werk? Haal je er nog voldoening uit en heb je er nog plezier in? Je stopt veel tijd en energie in je werk, belangrijk dus dat het je, naast een goed inkomen, nog meer oplevert. Wat dat is bepaal je uiteraard zelf, maar is soms lastig om onder woorden te brengen. Een checklist kan dan een goed begin zijn.


Als je zelf al voelt dat jouw baan niet meer helemaal bij jou past, omdat je er bijvoorbeeld geen energie meer uit haalt, maar er nog niet de vinger op kunt leggen waar dat in zit, is onderstaande checklist een goed begin voor nader onderzoek. Bij iedere factor kun je zelf bepalen of die voor jou relevant is, en vervolgens of jouw baan hieraan voldoet. Het geeft je een eerste globale indruk in hoeverre jouw baan nog voldoet aan jouw wensen en behoeftes. En vervolgens kun je bepalen of het aanleiding is om verder onderzoek te doen. Bijvoorbeeld naar mogelijkheden om verbetering aan te brengen in je huidige functie, een interne overstap of zelfs een carrièreswitch. 
 
Checklist

Toelichting: geef ieder aspect een cijfer. Tel het daarna bij elkaar op en deel door 10. Wat is je cijfer? Is dat voldoende voor jou? Een andere insteek is om te tellen op hoeveel aspecten jouw baan onvoldoende scoort. Zijn dat belangrijke aspecten voor jou? En wat betekent dat voor de waarde die je aan je baan als geheel toekent? 

Tip: wees niet te snel tevreden. gun jezelf een hoge score, dat betekent een baan die in het merendeel van de aspecten voldoet aan je wensen en behoeftes.  


1. Afwisseling/uitdaging
Biedt je functie je voldoende uitdaging en/of afwisseling? Word je voldoende geprikkeld en uitgedaagd en is er genoeg variatie in opdrachten? Wees kritisch, af en toe een mindere dag, of enkele minder uitdagende klussen als onderdeel van je werk is geen probleem en hoort er bij, maar maak eens een overzicht over bijvoorbeeld een maand. Hoe veel uitdaging en afwisseling had je bijvoorbeeld de afgelopen maand? en de maand ervoor? En wat verwacht je voor de aankomende maanden? Heb je nog boeiende projecten in het verschiet? Krijg je energie van je beeld van je te verwachten  werkzaamheden de aankomende tijd? Wat voor cijfer geef je het? 

2. Betekenisvol
 Heb je het gevoel dat je werk betekenis heeft? Dat je waarde toevoegt? Dat kan groot of klein zijn; het leven van mensen, de maatschappij, schoonheid, een organisatie, een afdeling, een product..... Is jouw bijdrage daarbij nuttig, en is het ook voor jou datgene waar jij je tijd, kennis, ervaring en energie aan wilt besteden? Op een score van nul tot 10, hoeveel betekenis geef je je werk? Dit gaat dus niet om hoe anderen je werk waarderen, maar hoe waardevol jij het zelf vindt. Welk cijfer ken je hieraan toe?

3. Balans werk-privé
 Heb je een goede balans tussen werk en privé, dwz. heb je voor zowel je werk als voor je privéleven voldoende tijd? Kun je er van genieten of moet je op bepaalde terreinen (te) veel inleveren? Zet eens op een rijtje waar je graag je tijd aan zou willen besteden, en maak ook een overzichtje waaruit blijkt waar je je tijd daadwerkelijk aan besteedt. Vergelijk dat eens met elkaar. Heb je een goede balans of is er een disbalans? Welk cijfer geef je het?

4. Talenten en persoonlijkheid
 Doe je waar je goed in bent? Zet je je talenten in en word je daartoe ook uitgedaagd? En kun je jezelf zijn, of speel je een rol die eigenlijk niet bij je past? Welk cijfer geef je je baan op dit aspect? Als je je hier nog wat verder in wilt verdiepen zou je eens een test kunnen doen, bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest of beroepskeuzetest. Je vind ze op de testpagina.

5. Waardering
Word je gewaardeerd om wat je doet? Heb je het gevoel dat je gezien wordt? Dat hoeft niet altijd direct te zijn, maar wel merkbaar en voelbaar voor jou. Waar merk je het aan, of op welke momenten mis je het? Welk cijfer zou je hieraan toekennen?

6. Sociale contacten
Biedt je werk je de sociale contacten waar jij behoefte aan hebt? Dat kunnen er veel of weinig zijn, passend bij jouw behoefte. Werk je met of voor de mensen waar je je prettig bij voelt, waar je prettig bij voelt en die belangrijk voor je zijn? Dat kunnen collega's zijn of de leden van je team, maar ook klanten, cliënten of externe partijen. Welk cijfer geef je het? 

 7. Aansturing/verantwoordelijkheid
 Val je onder een leidinggevende/directeur/RvB? En biedt deze jou de stimulans, ruimte, waardering en vertrouwen die jij nodig hebt om je prettig te voelen en je werk goed te doen? Of ben je juist eindverantwoordelijke of andersom, dat ben je niet maar zou je wel graag willen worden? Wat is jouw plaats in het geheel en in hoeverre ben je daar op je plek? Welk cijfer ken je het toe? 

8. Arbeidsvoorwaarden (primair, secundair)
Ben je tevreden met de primaire en/of secondaire arbeidsvoorwaarden? Past het totaalpakket bij jouw functie, de uren en zwaarte van de functie? Zet eens op een rijtje waar je wel en niet tevreden over bent. Welk cijfer ken je je totaalpakket toe?

9. Toekomstperspectief
Zijn er in de toekomst voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je carrière verder uit te bouwen, en plezier en uitdaging in je carrière te houden, in deze functie of elders in het bedrijf? Zie je mogelijkheden en zo ja welke? Of zit je in een zogenaamde eindfunctie? Ken een cijfer toe. 

10. Stressniveau
Kun je goed uit de voeten met de hoeveelheid stress die je werk met zich meebrengt?  Hoe vaak ben je gestrest en in welke mate? Heb je voldoende regelmogelijkheden en hulpbronnen om je werk bij te sturen of aan te passen indien nodig? Welk cijfer geef je hiervoor?
 
 En......?

Wat is jouw score na het doornemen van deze checklist?
Zet je cijfers eens op een rijtje. Hoeveel 8-en of hoger heb je? En wat zegt dit over jouw werk en vooral jouw waardering van je werk? Een baan die echt bij je past zou minstens 5 x een 8 of hoger moeten opleveren, en geen of hooguit éen onvoldoende. Kijk eens kritisch naar je score. ben je hier tevreden over??? Echt???

Bepaal voor jezelf welke scores je willen behalen. Misschien is het ene element belangrijker dan het andere voor jou. Misschien waardeer je bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden minder dan toekomstperspectief, of andersom. Of geef je niet zo veel om sociale contacten, of zijn die juist enorm belangrijk voor je.

Kijk nog eens heel kritisch naar jouw scores. Bespreek het met je dierbaren. Bijvoorbeeld over wat dit voor jou betekent, of je hier consequenties aan zou moeten verbinden of mogelijke vervolgstappen. Wellicht is het tijd voor actie. Aanpassing van je werk, een interne overstap of wellicht een carrièreswitch.

Wil je liever advies van een deskundige buitenstaander? Kies dan voor een gratis adviesgesprek.  Neem daarvoor even contact op, dan maken we samen een afspraak, online of bij mij op kantoor. Ik bespreek graag samen met jou je scores en geef je op basis daarvan een eerlijk advies. 


Niet tevreden over je werk? Zet die volgende stap en maak werk van je carrière!

Pagina 1 van 3  > >>

28-februari-2022
Categorie: Nieuwe baan
Ingezonden door: Wegnaarsucces
Wil jij zeker weten dat jij je optimaal voorbereidt op je sollicitatiegesprek? Met deze twee handige checklists gaat dat zeker lukken. Dit is deel 2.
24-februari-2022
Categorie: Nieuwe baan
Ingezonden door: Wegnaarsucces

Wil jij zeker weten dat jij je optimaal voorbereidt op je sollicitatiegesprek? Met 2 handige checklists gaat dat zeker lukken. Dit is deel 1.  

04-februari-2022
Categorie: Veerkracht
Ingezonden door: Wegnaarsucces
Kun jij wel wat extra veerkracht gebruiken? Omdat je veel op je bordje hebt, je verlies hebt geleden, een verandering doormaakt....
Met onderstaande tips werk je op een eenvoudige en effectieve manier aan je veerkracht.
04-januari-2022
Categorie: Werkgeluk
Ingezonden door: Wegnaarsucces

vleugels groeien
We hebben er allemaal wel eens mee te maken, met macht en machtsspelletjes. In een vorig artikel schreef ik over mijn ervaringen aan de onderhandelingstafel, maar ook in de organisaties waar ik zelf heb gewerkt kwam ik er mee in aanraking. Soms frustrerend, soms ronduit schadelijk, maar het komt overal voor. Er mee om kunnen gaan is noodzakelijk als je carrière wilt maken of in ieder geval met meer plezier en zelfvertrouwen wilt werken. Neem mijn cliënt M. Ongevraagd werd ze onderdeel van een vervelend machtsspel. In eerste instantie heeft ze daar erg veel last van gehad, maar uiteindelijk is ze er, mede dankzij het versterken van haar Personal Brand, krachtiger en wijzer uitgekomen. Hieronder volgt haar verhaal....
01-november-2021
Categorie: Veerkracht
Ingezonden door: Wegnaarsucces
Vitaliteit, voor de ene mens een belangrijk onderdeel van het leven, voor de ander iets wat hij of zij voor lief neemt. En dan is er nog de categorie mensen die ergens wel het belang van vitaliteit beseffen, maar die ondertussen vinden dat ze daar geen tijd voor hebben. Met als sussende gedachte dat het ‘nu allemaal nog wel gaat’, of ‘ik ga daar in de toekomst echt wel een keer aan werken’…. 

Bottom line is dat (het werken aan) vitaliteit eigenlijk geen keuze is, maar een wezenlijk onderdeel van een gezond en vruchtbaar leven. Als mens betekent het een prettiger leven met meer mogelijkheden, en ook een grotere veerkracht (zie ook hieronder). Als ondernemer of werknemer betekent het meer energie, focus en ook hier weer een grotere veerkracht, d.w.z. het beter om kunnen gaan met knelpunten, tegenvallers en problemen. Vitaliteit en veerkracht, onlosmakelijk met elkaar verbonden, en dus o zo de moeite waard om aan te werken. Maar hoe?