- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Elk gesprek is anders en elke sollicitant en interviewer ook. Toch zijn er wel vragen die standaard zijn geworden. Hieronder enkele voorbeelden van vragen die vaak worden gesteld. 

  1. "Kun je jezelf omschrijven?" - Met deze vraag wil de recruiter weten hoe jij naar jezelf kijkt. Waak ervoor nu weer je CV te gaan opdreunen. Die heeft hij namelijk al voor zijn neus liggen. Omschrijf jezelf in de brede zin van het woord: "Ik ben een man/vrouw van ... jaar, die houdt van .....
  2. "Wat is je levensdoel?" - Met deze vraag wil de recruiter weten hoe jij je leven het liefst inricht en hoe je baan hierin past. Ga hier niet al teveel uitweiden over grote, abstracte doelen, zoals 'vrede op aarde' en 'iets voor de maatschappij betekenen'. Houd het kort, pragmatisch en helder.
  3. "Waarom moeten we JOU aannemen en niet de andere kandidaten?" - Met deze vraag wil de recruiter weten in hoeverre jij goed hebt nagedacht over deze baan en de manier waarop jij hem zou willen vervullen. Misschien kun jij wel iets dat vele anderen niet kunnen? Of misschien heb jij, naast de geschiktheid voor deze functie, veel potentieel om door te groeien? Bereid deze vraag goed voor.
  4. "Wat is jouw grootste blunder?" - Met deze vraag wil de recruiter weten hoe jij omgaat met plotselinge, onverwachte situaties. Vertel de recruiter gerust een blunder die je in een grijs verleden hebt begaan. Maar zorg er wel voor, dat je hebt geleerd van deze blunder en dat ook duidelijk vertelt. Zodat de recruiter weet dat dit niet nog eens voorkomt!
  5. "Waar kunnen wij je 's-nachts voor wakker maken?" - Met deze vraag wil de recruiter weten wat jij passie is, wat doe je het liefst? Of wat eet je het liefst? Bedenk hierbij een onschuldige, nietszeggende 'verslaving'.
  6. "Welke baan in je verleden vond je het leukst en waarom?" - Met deze vraag wil de recruiter weten of de inhoud van deze vacature jou wel aanspreekt. Als je je goed hebt voorbereid, zal deze vraag geen probleem opleveren.
  7. "Geef eens een voorbeeld van een onverwachte situatie in het verleden en jouw reactie hierop." - Met deze vraag wil de recruiter weten hoe jij omgaat met onverwachte zaken.

 

Pin It
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld