- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Bij het schrijven van een goed CV moet je bedenken welke aandachtspunten je wilt hebben. Met andere woorden, waar moet de aandacht van de lezer vooral naartoe gaan?

Bedenk wat jouw allerbeste kwalificaties zijn voor de functie. Besteed veel aandacht aan het uitschrijven van deze kwalificaties. Plaats ze op een prominente plaats, bijvoorbeeld direct onder je personalia.

Maak deze kwalificaties niet te algemeen, maar voeg er iets van jezelf aan toe. Voor een commerciële functie kan het bijvoorbeeld interessant zijn om te vermelden dat je heel bedreven bent in klantbeheer. Voeg hieraan toe dat je bij bedrijf X geheel zelfstandig een ontevreden klant, die goed was voor een miljoen omzet, hebt weten te behouden. Dan maak je je kwalificatie echt van toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Soms hebben mensen bijna een halve pagina nodig voor hun personalia. Dat is jammer, want personalia zijn meestal niet zo interessant voor de inlener. En helemaal jammer, als die personalia op de meest prominente plaats van je CV staan! Zet ze duidelijk op je CV, maar netjes in een hoekje en alleende  relevante personalia. Niemand hoeft te weten welke religieuze overtuiging of hoeveel kinderen je hebt!

 

Pin It
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld