- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Mensen zijn geneigd om een brief in hun eigen stijl op te stellen. Als je erg goed bent in schrijven, kan dat goed uitpakken, maar meestal werkt het niet. De 'algemene' stijl van sollicitatiebrieven is onpersoonlijk en algemeen. Maar dat kan anders. 

Doe onderzoek naar de stijl van communiceren. Veel bedrijven hebben er veel geld in gestoken om bedrijfsbreed op dezelfde manier te communiceren met elkaar en de buitenwereld. Deze communicatie moet altijd de bedrijfsnormen ondersteunen. Herken deze manier van communiceren en pas hem toe in jouw motivatiebrief. Communiceert het bedrijf in joviale stijl? Grote kans dat het bedrijf jongeren als belangrijkste doelgroep heeft. Pas hier je eigen schrijfwijze op aan. Communiceert het bedrijf formeel en gebruikt het veel vakjargon? Waarschijnlijk levert het bedrijf haar diensten aan andere ondernemers en niet aan consumenten. Pas de stijl van je brief hierop aan en schrijf een formele sollicitatiebrief.

Er is wel een uitzondering op de regel hier. Tutoyeer nooit in je brief. Ook niet wanneer het bedrijf dat wel doet in de advertentie of op de website. Spreek de lezer van de brief altijd aan met 'u'. Tutoyeren kan alleen op uitnodiging en niet voordat je op gesprek bent!

Jouw sollicitatie moet afgestemd zijn op het bedrijf waar je wilt werken. Let ook op dat je motivatie hierbij aansluit.  

   
   
Pin It
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld