- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Eigenlijk zijn voorbeeldzinnen moeilijk te geven. Zoals we al eerder hebben gesteld, moet elke motivatiebrief uniek zijn. Elke brief moet opnieuw worden geschreven, voor elke sollicitatie. 

Maar om je wat inspiratie geven, hebben we hieronder enkele voorbeeldzinnen staan.

  1. "Elk mens is een individu en moet als zodanig worden benaderd." Een sterke missie van een net zo sterk bedrijf. Daar wil ik werken!
  2. Een carrière bij ..., daar heb ik natuurlijk wel iets over gehoord en gelezen, maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat dit ook zo goed bij mij zou passen. 
  3. Met mij haalt u iemand in huis, die heeft geleerd onder tijdsdruk te werken, met deadlines te werken en zowel accuraat als snel te zijn.
  4. Om mijzelf hierin verder te kunnen ontwikkelen door middel van een traineeship/stage bij ...... is voor mij dan ook de beste stap die ik nu kan nemen.
  5. ‘DE verkoper, die zowel de Poolse als de Nederlandse manier van handelen begrijpt.’ Toen ik die regel las, wist ik dat ik moet solliciteren naar deze uitdagende job.
  6. Mag ik binnenkort persoonlijk met u kennismaken?
  7. De combinatie van het bieden van ondersteuning met altijd het commerciële aspect in mijn achterhoofd vind ik geweldig om te doen, het ligt mij.
  8. ‘Een sparringpartner voor de Algemeen Directeur en het financiële geweten van de organisatie.’ Dat is uw vraag en tevens mijn profiel. Een match!
  9. Ik hoop dan ook dat u mij uitnodigt voor een nadere kennismaking.

Let op, de bovenstaande voorbeeldzinnen komen uit daadwerkelijk geschreven brieven. Ze waren hiermee een onderdeel van een complete motivatiebrief.

Met het klakkeloos overnemen van deze regels, in jouw brief, zul je weinig succes oogsten. Je hele brief moet uitstralen dat jij er niet aan twijfelt de juiste kandidaat te zijn. Je moet er zelf van overtuigd zijn dat het bedrijf niet verder hoeft te zoeken, wanneer ze jouw brief onder ogen krijgen!

 

0
keer gedeeld
0
keer gedeeld